Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ν.Γιαννόπουλος για συνέντευξη Καρύδη: “Υπήρξα θύμα κακοποίησης σαν παιδί. Και αυτά που εσείς λέτε τωρα…τα είχα ξανακούσει. Τότε.”

Published

on

Η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη, σε πρόσφατη συνέντευξή της, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής για την πολύκροτη υπόθεση “Me Too” στην Ελλάδα: «Στηρίζω τα θύματα κακοποίησης, αλλά δε μπορώ να χαρώ για την καταστροφή των άλλων. Εγώ δεν άφησα περιθώρια να μου φερθούν έτσι». 

Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, ιδίως μετά τον χαρακτηρισμό τους ως “κακούς χρήστες των social” μεταξύ των οποίων, του γνωστού συγγραφέα και καλλιτέχνη, Νίκου Γιαννόπουλου ο οποίος προέβη και σε μια αποκάλυψη για τον εαυτό του και την προσωπική του “σχέση” με την υπόθεση “Me Too” παραθέτουμε επ’ακριβώς το κείμενο όπως αναρτήθηκε στο Twitter: 

 

Σήμερα η #καρυδη έδωσε μια συνέντευξη. Πέρα από τα γνωστά αδιάφορα, μίλησε για τους ανώνυμους κακούς χρήστες των Σοσιαλ που κάνουν κριτική. Να μείνω μια εκεί. Εγώ δεν σας μιλάω ανώνυμα Κυρία Καρύδη Ονομάζομαι Γιαννόπουλος Νίκος. Είμαι συγγραφέας. Και ζωγράφος Υπάρχουν περισσότερα από 100 βιβλία μου στα ράφια σε Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Κατάρ, Εμιράτα, Ολλανδία, Τουρκία κτλ. Έχω βραβευτεί σε Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Κιεμπέκ, Ντόχα και έχουν πουληθεί εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα βιβλίων μου συνολικά. Συνεργάζομαι με τους μεγαλύτερους εκδότες παγκοσμίως. Θα μου πείτε προς τι το βιογραφικό; Γιατί δεν είμαστε όλοι ανώνυμοι Κυρία Καρύδη που κρίνουμε αυτά που δημόσια δηλώνετε. Και ξέρετε κάτι; Βασικά κανείς δεν είναι ανώνυμος. Κάποιοι επιλέγουν απλά να μη δηλώνουν το όνομα τους.

Αυτό δεν σημαίνει πως πίσω από αυτούς τους ανθρώπους δεν κρύβονται χαρακτήρες και άνθρωποι με αισθήματα, με λογική, με ενσυναίσθηση και αίσθημα ευθύνης που εσείς τους παρουσιάζετε σαν κακιασμένα ανώνυμα τρολ. Αυτοί οι άνθρωποι κρατάνε ένα κίνημα με νύχια και με δόντια ώστε να γιγαντωθεί και να μείνει ζωντανό και όχι να θαφτεί στο χρονοντούλαπο. Αυτό, σύμφωνα με τα λόγια σας, δεν θέλετε και εσείς; Γιατί λοιπόν τους απαξιώνετε; Τέλος να σας πω και το εξής. Εγώ δεν είμαι πιεσμένος από τον ιό. Συγγραφέας είμαι. Σπίτι μου ήμουν πάντα και έγραφα. σπίτι είμαι και τώρα. Επίσης δεν σας μιλάω ανώνυμα και δεν ζηλεύω την καριέρα σας. Επέλεξα την λογοτεχνία και όχι την τιβι. Και βρίσκω την στάση σας ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και θλιβερή.

Και κάτι άλλο. Υπήρξα θύμα κακοποίησης σαν παιδί. Και αυτά που εσείς λέτε τωρα…τα είχα ξανακούσει. Τότε. Κάποιοι άνθρωποι είναι λαβωμένοι.

Και όσοι σας κράζουν ονομαστικά και όσοι σας κράζουν ανώνυμα. Αντί να τους πετάτε λάσπη σωπάστε λίγο και αν θέλετε σκεφτείτε πως ένα θύμα αντιλαμβάνεται τα λόγια σας. Για να είμαι ειλικρινής βέβαια νομίζω πως ξέρετε. Απλά δεν σας ενδιαφέρει.

Και αυτή είναι η διαφορά σας από τους ανθρώπους των social που τρέχουν το metoo. Αυτούς πραγματικά τους ενδιαφέρει. “