Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Xαλάει” τη “σούπα” του Μητσοτάκη ο Νίκος Ανδρουλάκης

Published

on

Στο λίγο διάστημα που ασκεί την αρχηγία ο κ. Ανδρουλάκης, το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι αποκαθιστά την πολιτική κανονικότητα. Και αυτό σημαίνει ότι θα ασκεί καθημερινά αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική.

O Nίκος Ανδρουλάκης δεν έπεσε στην παγίδα της “υπεύθυνης αντιπολίτευσης” που του χε στρωμένη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα της αντιπολίτευσης. Και το είδος της κριτικής που θα ασκεί δεν μπορεί να το καθορίζει η κυβέρνηση. Αν το δεχόταν αυτό, θα ήταν σαν να κλωτσούσε την καρδάρα με το γάλα. Αν ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να επαναπατριστούν οι ψηφοφόροι του κόμματος που πήγαν στη ΝΔ στις εκλογές του 2019, δεν έχει άλλη οδό από τη άσκηση συστηματικής και επιθετικής αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι συγγενές προς τη ΝΔ κόμμα. Ιστορικά ήταν ο μεγάλος αντίπαλός της μέχρι το 2012 και την «παρά φύσιν» συνεργασία τους.

Αυτό δεν αρέσει στον κ . Μητσοτάκη και δεν το κρύβει. Στη τελευταία συνέντευξή του στον «Αντέννα» είπε δηκτικά για τον κ. Ανδρουλάκη: «Εχω ακούσει κάποιες ενδιαφέρουσες πολύ γενικές τοποθετήσεις, ότι θέλει να κάνει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Αρα τοποθετείται στην κεντροαριστερή και όχι στην κεντροδεξιά πολυκατοικία».

Συνειδητά ή όχι ο κ. Μητσοτάκης είπε κάτι που αποκαθιστά τα πράγματα. Βεβαίως, καταχωρίζοντας το ΚΙΝΑΛ στην «κεντροαριστερή πολυκατοικία», ελπίζει να κυριαρχήσει πλήρως η ΝΔ στην «κεντροδεξιά πολυκατοικία». Όμως, ταυτόχρονα, αναγνωρίζει ότι το κεντροαριστερό ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ δεν θα συμπράξει μαζί του για το σχηματισμό κυβέρνησης, αν οι επόμενες εκλογές δεν δώσουν αυτοδυναμία. Αλλωστε, αυτό είναι και το νόημα της φράσης του κ. Ανδρουλάκη ότι θέλει «να αντικατασταθεί η κυβέρνηση της ΝΔ από μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση». Και αυτό, φυσικά, δεν μπορεί να γίνει με συμμετοχή της ΝΔ.

 

 

 

Advertisement

Με πληροφορίες από “NEWS247.gr”